Aquesta és la primera recepta que vull compartir amb vosaltres. La vaig escollir com a entrant per al sopar del meu aniversari i va ser tot un èxit. Tenia clar que volia incloure les vieires i el foie, així que vaig triar i remenar pels diferents blocs i webs que acostumo a visitar, fins que vaig trobar la inspiració a la pàgina web http://www.clubdecuines.cat/.
Sopeta de foie amb patata, vieires i poma caramelitzada |
Ingredients300 gr. Fetge d'ànec
200 ml. Crema de llet
1 Tassa de brou
300 gr. Vieires
3 Patates mitjanes
1 Poma
Mantega
Nou Moscada
Sucre i aigua
Oli, sal i pebre
Preparació
Comencem per la sopeta de foie salpebrant el foie i daurant-lo en una paella calenta. El retirarem i el deixarem sobre paper cuina per a que absorbeixi l'excés d'oli. Retirarem el greix de la paella. Incorporarem el foie i afegirem la tassa de brou i la crema de llet, deixant fer xup-xup uns 5-8 minuts. Ho retirarem i deixarem refredar abans de passar-ho pel túrmix.
Per al puré de patata posar les patates pelades i tallades a trossos en aigua amb sal fins que siguin cuites; l'aigua que tot just cobreixi les patates. Quan siguin cuites posar un polsim de nou moscada i un tros de mantega i triturar.
Caramelitzem els daus de poma amb una mica de sucre i d'aigua en una paella.
Saltegem les vieires prèviament salpebrades.
Muntatge
Servirem la sopeta de foie calenta amb una mica de puré de patata al fons, i les vieires i la poma caramelitzada al damunt. Últim retoc amb sal de Maldon.
Jo ja he tingut la gran sort de provar aquesta meravella de recepte!!! i només us puc dir que és tremenda. Proveu de fer-la i ja em direu que us ha semblat.
ResponEliminaJo també he probat aquesta sopeta i està espectacular!!!
ResponElimina