Llenties pardines amb xoriço |
Ingredients
250 gr. Llenties pardines
1 Ceba
2 Pastanagues
1 Pebrot verd
1 Cabeça d'alls
1 Fulla de llorer
50 gr. Xoriç
Oli, sal i pebre
Aigua
Vi blanc (opcional)
Preparació
Deixeu les llenties pardines en remull la nit abans de cuinar-les (aprox. 12 hores). Després es renten i s'escorren en un coldador. A la cassola, amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregiu la ceba, les pastanagues, el pebrot verd tot tallat ben petit, la cabeça d'alls i la fulla de llorer. Salpebreu. Quan està fet el sofregit m'agrada tirar-hi un rajolí de vi blanc i deixar que evapori (opcional).
Treure la pell al xoriço i feu-lo a rodanxes o trossos, com més us agradi, i ho afegiu al sobregit. Remenar durant 1 minut. Ja podeu afegir les llenties i cobrir d'aigua uns 3 cm. pel damunt de les llenties. Deixar coure uns 30 minuts aproximadament. El temps de cocció dependrà del tipus de llenties que compreu. Rectifiqueu de sal. Serviu i bon profit!
Boníssimes!!!
ResponEliminaNo n'hi ha res millor que el menjar cassolà...
ResponEliminaBenvinguda a la blogosfera, Agnès! ;-)
He llegit en algun altre recepte que les llenties pardines no necessiten remull.
ResponElimina