Un plat senzill de preparar i que el podeu menjar calent o fred. Aquest cop l'he preparat amb llom de dos colors, però si el prepareu amb llom ibèric serà més melós i tendre.
Llom al forn amb mostassa a l'antiga |
Salsa de mostassa a l'antiga |
Ingredients
800 gr. Llom ibèric en un únic tros
20 tires de Bacó fumat
Mostassa a l'antiga
200 ml. Nata líquida (18% matèria grassa)
Sal i pebre
Vi de cuina
Patates (acompanyament)
Preparació
Escalfar el forn a temperatura màxima. Salpebrar el tros de llom i untar-lo amb la mostassa a l'antiga. Embolicar el llom amb les tires de bacó fumat. Podeu posar les tires de bacó capiculades al fons del motlle i al damunt el tros de llom i embolicar-lo. Potser en necessiteu més, segons el tall de llom. Un cop a la safata regueu-lo amb vi de cuina i un rajolí d'oli.
Posar el llom al forn uns 45 minuts aproximadament a 180º. Si el bacó es torra massa podeu tapar-ho amb paper d'alumini. Treure el llom del forn. Aprofitar el suc que ha deixat anar i en una paella barrejar-ho amb la nata líquida i una cullerada de mostassa, així tindreu la salsa per acompanyar. Posar al punt de sal.
Podeu acompanyar el llom amb unes patates petites saltejades o amb compota de poma.
hola, agnès!
ResponEliminabenvinguda a la gastrosfera, cada vegada qye neix un nou bloc de cuina en català em dóna una alegria i només puc desitjar-li tota la sort del món i que doni tantes alegries a la seva autora com m'ha donat a mi el meu.
gràcies per incloure'm en el teu blogroll i molta sort, que estic segur que no et faltarà perquè has començat molt bé.
Moltes gràcies Manel!
ResponEliminaHe començat molt il·lusionada i espero tenir la sort que em desitges. Fa temps que em rondava la idea pel cap i finalment, m'he decidit! Fa temps que us vaig seguint a molts de vosaltres i m'heu donat moltíssimes idees!
Be nois, seguiu fent plats tan suculents i aixó serà un exit total.
ResponEliminaMolta sort!
Avui ho provaré de fer per uns invitats que venen demà ja et diré què tal m'ha sortit.
ResponEliminaMoltes gràcies!