Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dilluns, 30 de maig del 2011

Xupitos de Salmorejo

Aquesta setmana us presento el Salmorejo, típic menjar del sud, concretament de Còrdova. La sort de la cuina a l'estiu és que tens plats com aquest que es preparen en un tres i no res!!! El pots deixar llest unes hores abans i així menjar-te'l ben fresquet, que passa d'allò més bé ara amb la calor.

Jo no sóc amant del gaspatxo per allò de la ceba, el pebrot i el cogombre cru, és d'aquelles coses que se'm resisteixen al paladar. El Salmorejo però m'agrada molt i és la millor manera que tinc de menjar tomàquet. Penseu que la textura és una mica més espesa que la del gaspatxo. L'acompanyament final amb l'ou dur i el pernil ibèric completen aquesta crema fresca d'estiu.


Salmorejo

Ingredients

1/2 Kg. Tomàquets madurs
1 All
3 o 4 Llesques de pa sec
Oli
Vinagre
Sal
2 Ous
Pernil ibèric

Preparació

Fer bullir els ous aproximadament 12 minuts. Deixar refredar i ratllar l'ou dur. Reservar.
Rentar molt bé els tomàquets i pelar-los. Tallar a quarts el tomàquets i col·locar-los al vas de la batedora juntament amb l'all i la sal. Triturar durant uns segons.
Afegir la molla del pa sec, unes dues cullerades de vinagre i un bon raig d'oli. Triturar-ho tot molt bé fins aconseguir una textura cremosa. Rectificar de sal i vinagre si cal.
Deixar refredar a la nevera abans de servir a taula.

Muntatge

Disposar el Salmorejo en bols o cassoletes i posar al damunt l'ou dur ratllat i unes virutes de pernil ibèric.
El toc de sal maldón i unes gotes d'oli d'oliva que no faltin en el toc final!

També queda molt bé acompanyar-ho amb unes xips d'albergínia !!!!

Bon profit i VISCA EL BARÇA !!!!

2 comentaris:

  1. Doncs a casa som més de gastpatxo que de salmorejo, je je je... però m'apunto aquesta idea tan vistosa, perquè són uns vasets molt vistosos, senzills i molt sans, ideals per a un aperitiu quan tens convidats i has de quedar bé!

    ResponElimina
  2. Aquest més de març he estat a Còrdova i m´he fet un tip de menjar Salmorejo però sóc més de gaspatxo.El Salmorejo el trobo massa espès i allà te´l servien en bols o plats tipus crema catalana i no me l´acabava.

    ResponElimina