Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dimarts, 24 de maig del 2011

Arròs de Muntanya

Aquest arròs queda ben bo i és d'aquells plats "low-cost", vull dir que per pocs euros pots menjar la mar de bé. Com que vaig penjar la recepta de l'arròs de "CAN TONI", en honor al meu pare, i es tractava de la versió de MAR, doncs avui us proposo la versió de MUNTANYA fet amb costella de porc i salsitxes. També podeu posar-li conill i pollastre.

La veritat que l'arròs me'l menjaria sempre, fins i tot trobant-me bé de salut disfruto menjant un plat d'arròs blanc bullit. A casa però li donem el nostre toc especial, que no és apte per si estàs passant un procés viríc de panxa! Primer sofregir els alls i després afegir-hi l'aigua per fer bullir l'arròs. Quan ja el tenim al plat li posem una nou de mantega i una mica de formatge ratllat!




Arròs de Muntanya



Ingredients per a 4 persones

Costella de porc
Salsitxes o Botifarra
Ceps (secs si no és temporada)
1 Ceba
1 All
1 Pebrot verd
1 Tomàquet
1 Fulla de Llorer
Oli, Sal i Pebre
1 Litre de Brou
4-5 Tasses d'arròs aprox.

Preparació

Deixar els bolets secs en remull en un got d'aigua calenta. Aquesta aigua l'aprofitarem després.
Salpebrar la costella de porc i sofregir-la a la cassola amb un raig d'oli. Quan s'hagi enrossit afegir els talls de salsitxa o botifarra. Retirar la carn de la cassola quan sigui ben daurada.
En el mateix oli sofregir la ceba ratllada i l'all amb la fulla de llorer. A continuació, afegir el pebrot verd tallat ben petit i finalment, el tomàquet ratllat.
Quan el sofregit estigui llest, amb aquell color ben maco, afegir les carns i remenar. Tot seguit, afegir les tasses d'arròs i daurar-ho, perquè vagi agafant tots els sabors del sofregit i de les carns. Abocar els bolets escorreguts.
En aquest punt podeu aturar-vos fins que no estiguin tots els comensals a casa, perquè només quedarà afegir l'aigua dels bolets i el brou, i deixar coure l'arròs entre 15-18 minuts. Apagar el foc, tapar i deixar reposar 2 minuts.

Bon profit!




5 comentaris:

  1. Que bo que és l'arròs, oi?
    Clar que en el plat de la foto gairebé hi ha més "xixa" que arròs, je je je...

    ResponElimina
  2. Un plat clàssic que mai falla...jo sóc més d'arròs de de xixa, je, je, je

    ResponElimina
  3. M'encanta aquest arròs amb costella i salsitxa. I m'anoto els teus consells per enriquir l'arròs blanc. Nosaltres també en mengem sovint, encara que no hi hagi cap virus fent la guitza...

    Vaig a tafanejar una mica més pel teu blog, té molt bona pinta!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  4. Hola Gemma i Cristina, la veritat que si, que hi ha més xixa que arròs, però tot té una explicació.... jejeje ;)

    Gràcies Anna, passa i tafaneja tot el que vulguis! Benvinguda! Faré també una ullada al teu blog.

    ResponElimina
  5. Avui ho provare.. a veure com surt! gracies Agnès!

    Ariadna

    ResponElimina