Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dimecres, 11 de maig de 2011

Cruixent de peus de porc i xips de porro

Si us dic la veritat, els peus de porc els vaig descobrir fa pocs anys. Quan els veia menjar a casa pensava allò de .......... quina cosa més llefiscosa i no em cridava gens l'atenció tastar-los. Doncs ara els peus de porc m'agraden en carpaccio, en guisats, a la brasa i de moltes maneres diferents!

Arriba un moment que comences a obrir-te a experimentar nous sabors i textures. A mi em va arribar tard i ara no acostumo a fer cap lleig a tastar noves coses. La gent que em coneix sap però, que hi ha certs aliments que encara se'm resisteixen al paladar......



Cruixent de peus de porc i xips de porro

Ingredients

4 Peus de porc tallats per la meitat
1 Fulla de Llorer
1 Pastanaga
1 Ceba
2 Porros (1 per fer bullir i l'altre per fer les xips)
1 All
10 Ametlles torrades pelades
Vinagre balsàmic glassejat
Oli, Sal i Pebre

Preparació

Fer bullir els peus de porc amb la fulla de llorer, la pastanaga, la ceba i un porro aproximadament unes 3 hores. Quan encara siguin tebis cal desossar-los i deixar-los nets. Agafar paper film i posar els peus de porc desossats i fer un paquet cilíndric, que quedi tot ben compactat i cal deixar-ho refredar a la nevera. Aquest procés es pot tenir preparat el dia anterior.

Tallar el porro a juliana i fregir-ho a la paella amb una mica d'oli. Retirar i col·locar sobre paper absorbent.

En un morter, picar les 10 ametlles torrades i pelades amb el gra d'all i un pessic de sal. Reservar.

Agafar el rulo de peus de porc i fer talls d'un dit de gruix i fer-los enrossir a foc lent en una paella. Salpebrar. Abans de donar la volta a les rodanxes, posar una cullerada de picada al damunt i aleshores girar-les per enrossir-les per l'altre costat.

Muntatge

Servir les rodanxes cruixents de peus de porc amb un bouquet de xips de porro i un raig de vinagre balsàmic glassejat.

3 comentaris:

  1. A mi encara ara no m'agraden els peus de porc... però presentats així d'originals, t'asseguro que els tastaria, je je je...

    ResponElimina
  2. a mi amb les galtes em passava el mateix ... i ara m'encanten. .. amb les "mans de ministre" encara no m'he decidit ... però si mai les trobo així, com les presentes tu, segur que em passarà el mateix ..
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies!

    Si te les trobes ben desossades les "mans de ministre" (amb la feina ja feta) i ben torradetes veuràs que bones estan.

    Una abraçada

    ResponElimina