Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dimarts, 17 de maig de 2011

Vichyssoise

Si! M'encanten les cremes i aquesta diria que la que més. La vichyssoise, ara que ve el bon temps, és molt bona ben fresqueta de la nevera. Per això la podeu preparar amb antelació. És d'aquelles preparacions senzilles de fer i que serveix per iniciar un dinar o un sopar. No té cap secret i és deliciosa!

Vichyssoise


Ingredients

2 Porros
2 Patates
200 ml. Crema de llet
Mantega
Oli
Sal, Pebre
Nou moscada
Cibulet

Preparació

Tallar ben fi el porro, la part més blanca, i sofregir-lo amb una mica d'oli i una nou de mantega. Salar.
Pelar les patates i fer-les a trossos. Afegir les patates al sofregit, remenar i salpebrar. Tot seguit, afegir l'aigua que ho cobreixi tot i fer bullir uns 20 minuts. Comprovar que la patata estigui cuita, si no ho està, fer bullir uns minuts més.
Incorporar la crema de llet i un polsim de nou moscada i fer bullir 5 minuts més.
Triturar amb el túrmix i deixar refredar a la nevera.

Muntatge

Presenteu la Vichyssoise en bols, el plat de sopa o en gotets i afegir unes branques de cibulet i el toc de la sal maldón!

7 comentaris:

  1. A mi també m'agrada molt! A l'estiu fresqueta es posa divinament. I presentades així de bé tens un entrant perfecte per un dia de convidats ;)

    ResponElimina
  2. És una crema deliciosa...de sempre. A mi també m´agrada a l´hivern.

    ResponElimina
  3. a casa, és la reina d eles sopes fredes a l'estiu... i aixi en plan xarrup es ideal per uns entrants divertits... magnifica presentacio...
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. A mi també m'agrada molt, be ja sabeu que a mi les cremes i sopes m'entusiasmen.
    Es un plat ideal per l'estiu!

    ResponElimina
  5. Gràcies a tots! Com que vaig preparar aperitiu abans de dinar, vaig optar per uns gotets de vichyssoise, perquè després venia el segon plat!

    Una abraçada

    ResponElimina
  6. ostres, la teva visita m'ha fet adonar que no et tenia a la llisa de blocs amics, perdona la badada, ja l'he solucionat :-(
    per cert, molt bona idea presentar la vichysoise en gotets individuals amb el cebollí com si fos una canya.

    ResponElimina
  7. ;) Cap problema Manel!

    Els convidats van intentar xarrupar però no pujava res! Jejeje

    ResponElimina