Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dimecres, 9 de març de 2011

Llenties pardines amb xoriço

Els llegums són un ingredient indispensable de la dieta mediterrània. Les llenties són una font de riquesa nutritiva molt important i també de ferro. Són fàcils de preparar i avui us les presento guisades amb verdures i xoriço. Ja veureu que bones queden i no tindreu excusa per menjar-ne durant la setmana!



Llenties pardines amb xoriço
 
Ingredients

250 gr. Llenties pardines
1 Ceba
2 Pastanagues
1 Pebrot verd
1 Cabeça d'alls
1 Fulla de llorer
50 gr. Xoriç
Oli, sal i pebre
Aigua
Vi blanc (opcional)

Preparació

Deixeu les llenties pardines en remull la nit abans de cuinar-les (aprox. 12 hores). Després es renten i s'escorren en un coldador. A la cassola, amb un bon raig d'oli d'oliva, sofregiu la ceba, les pastanagues, el pebrot verd tot tallat ben petit, la cabeça d'alls i la fulla de llorer. Salpebreu. Quan està fet el sofregit m'agrada tirar-hi un rajolí de vi blanc i deixar que evapori (opcional).

Treure la pell al xoriço i feu-lo a rodanxes o trossos, com més us agradi, i ho afegiu al sobregit. Remenar durant 1 minut. Ja podeu afegir les llenties i cobrir d'aigua uns 3 cm. pel damunt de les llenties. Deixar coure uns 30 minuts aproximadament. El temps de cocció dependrà del tipus de llenties que compreu. Rectifiqueu de sal. Serviu i bon profit!

3 comentaris:

  1. No n'hi ha res millor que el menjar cassolà...
    Benvinguda a la blogosfera, Agnès! ;-)

    ResponElimina
  2. He llegit en algun altre recepte que les llenties pardines no necessiten remull.

    ResponElimina