Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dimarts, 22 de març de 2011

Hummus

Rescatem els llegums per a la nostra dieta i avui li toca pas al cigró. L'Hummus és un puré de cigrons que s'elabora amb tahina, que és una pasta de sèsam, però em van ensenyar a fer aquesta recepta substituint la tahina per iogurt grec. Podeu trobar la tahina en botigues de menjar ecològic i botigues orientals.

L'Hummus és ideal com a tapa en un pica-pica o com a entrant. Acompanyeu-lo amb pa de pita i qualsevol tipus de verdura crua tallada a bastonets tipus pastanaga, api, carbassó (al gust de cadascú).




Hummus


Ingredients

300 gr. Cigrons cuits
1 Iogurt grec o una cullerada de Tahina
1 All
Suc mitja llimona
Sal
Oli
Pebre vermell
Llavors de sèsam
Pa de pita i verdures crues (acompanyament)


Preparació

Posar en el vas de la batedora els cigrons, el iogurt grec o la tahina, l'all, el suc de mitja llimona, 3 cullerades d'oli l'oliva i sal. Triturar i rectificar si cal de sal o llimona al vostre gust.

Servir en un bol i posar pebre vermell i un raig d'oli d'oliva. Podeu afegir unes llavors de sèsam per decorar.

Aneu sucant el pa de pita i les verdures. Ben segur que us agradarà!!!

2 comentaris:

  1. Es un plat que abans no em feia gaire el pes, però ara el recomano a tothom, perque a més de bonissim es molt saludable per la salud.
    Podriem dir que es una recepte de 10.

    ResponElimina
  2. Ara m'hi poso...! A veure com em surt!!! Ja t'explicaré!!

    ResponElimina