Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dijous, 10 de març del 2011

Formatge Brie sobre coulis de fruits vermells i tàrtar de fuet

Els amics em van sorprendre un any amb un regal d'aniversari ben diferent i original, un curs de cuina creativa a l'escola Coquus, al barri de Gràcia de Barcelona http://www.coquus.es/ Ens van ensenyar a preparar un primer plat, que és el que avui us presento, també un segon i unes postres. Aquests últims els deixo per més endavant. Ja direu que us sembla, però als qui us agrada el formatge us llepareu els dits!




Formatge Brie sobre coulis de fruits vermells i tàrtar de fuet
 
Ingredients Formatge Brie                  Ingredients Tàrtar Fuet
200 gr. Formatge Brie                               1/2 Fuet al punt
Farina                                                     2 Tomàquets
Ou                                                          Mostassa Antinga
Pa ratllat                                                 Vinagre Mòdena
                                                               Oli i Sal

Ingredients Coulis Fruits Vermells       Extres (Enciam i pastanaga)
500 gr. Fruits vermells                              
250 ml. Aigua                                        
250 gr. Sucre
Suc llimona

Preparació

Fem porcions petites amb el formatge Brie, a quadrats o bé a triangles, i els passem arrebossem en aquest ordre: farina, ou i pa ratllat. Repetim l'operació dues vegades. Conservar a la nevera fins al moment de fregir-los. Podeu fer-los abans i congelar-los.

Per al coulis de fruits vermells posem en un cassó l'aigua, el sucre i la fruita amb mitja llimona escorreguda, ho remenem durant 10 o 15 minuts a foc lent. Quan sigui fred ho triturem i ho pasem pel colador xinés per no trobar les llavors.

Preparem ara el tàrtar de fuet. El primer que farem serà escaldar els tomàquets. Fem un tall en creu a sota el tomàquet i els posem a bullir 30 segons. Els retirem i els posem en aigua freda. Els traiem la pell, la pulpa i els tallem a trossets mooolt petits. Acontinuació, tallem el fuet també molt, molt petit i ho afegim als tomàquets. Rectifiquem de sal. Ens queda fer una vinagreta amb l'oli, el mòdena i una cullerada de mostassa. Remenem el conjunt i ho reservem a la nevera.

Muntatge

Feu servir un motlle per emplatar el tàrtar de fuet, al damunt poseu un tros de Brie arrebossat amb el coulis de fruits vermells. Podeu acompanyar el plat amb una tira de pastanaga que enrotlli les fulles d'enciam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada