Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dimecres, 6 d’abril del 2011

Crema de carbassa amb formatge blau

Una de les cremes que més preparo és aquesta, la de carbassa, però entre setmana no hi poso la salseta de formatge blau...........per allò que hem de cuidar la línia. La vam tastar en un restaurant del Maresme i quan la vaig voler fer el primer cop vaig buscar entre els blocaires la manera de preparar-la. La veritat que ara ja no recordo la font, però amb el temps acabes posant més d'això i menys d'allò altre i surten cremes de sabors diferents.



Crema de carbassa amb formatge blau


Ingredients

500 gr. Carbassa
1 Patata
1 Porro
2 o 3 Pastanagues
Oli
Aigua
Sal i Pebre
Formatge Blau (o Roquefort o Gorgonzola)
200 ml. Crema de llet (18% matèria grassa)
Pols de Festucs (decoració)

Preparació

En una olla posar un raig d'oli i fer sobregir el porro ben tallat. Salar. Afegir les pastanagues tallades a trossos i continuar sofregint. Més tard afegir els daus de patata i finalment la carbassa, tot tallat a daus també. Anar remenant, que tot vagi agafant el gust i vigilant que no se us enganxi. Salpebrar.

Afegir l'aigua (si teniu brou us quedarà més saborós) i deixar bullir uns 20-30 minuts, fins que quedi tot ben cuit. Retirar del foc i batre amb el túrmix fins a que la crema quedi ben fina. Reservar.

En un cassó posar a escalfar la crema de llet amb el formatge blau i anar remenant fins a obtenir una salseta. Salpebrar. La podeu posar en una salsera per a que cada comensal es serveixi al gust o per si algú en vol més.

Muntatge

Servir la crema de carbassa. Afegir un raig de salseta de formatge blau i decorar amb pols de festucs. També podeu fer servir ametlles laminades crues, les que es fan servir a reposteria, li donaran un punt cruixent a la boca.

4 comentaris:

  1. M'encanten totes les receptes amb carbassa! I en crema queda deliciosa, calenta a l'hivern o freda a l'estiu es posa sensacional. I per un diumenge, el toc del formtage fa molta festa ;)

    ResponElimina
  2. Les cremes són una bona manera de menjar verdures.
    Ara penso en l'estiu i una vichyssoise ben fresqueta!

    ResponElimina
  3. a mi també m'encanta la crema de carbassa, en tinc unes alguna recepta al bloc, i també m'agrada molt posar-hi formatge. aquesta teva t'ha quedat molt reeixida, i m'apunto la pols de festucs per donar-li un toc cruixent.

    ResponElimina
  4. La crema de carbassa m'encanta i el toc de formatge blau li dona un altre aire, es el punt de gracia.
    Les cremes i sopes son plats que m'entusiasmen!
    Jo faig una de carbasso que es bonissima!

    ResponElimina