Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dilluns, 4 d’abril del 2011

Arròs de Can Toni

Si m'agrada la cuina és perquè a casa m'han transmés aquest sentiment. Una cuina sense presses i que necessita una mica d'amor amb allò que es fa. He vist cuinar a la mare i al pare de sempre, i de ben joveneta que em van apropar als fogons. Aquesta recepta és 5 estrellles i li dec al meu pare! Hi ha moltes coses que cuina de meravella, però l'arròs..............el clava! Per això la recepta d'aquesta setmana és un homenatge a l'arròs de Can Toni.

Gràcies Pare!!!!


Arròs de Can toni


Ingredients per a 4 persones

Per al Fumet:

Peix per fer fumet (galeres, crancs, cap de rap, peix de roca, etc.)
1 Porro
1 Pastanaga
1 Ceba
6 Grans d'All amb pell
1 Tomàquet
1 Fulla de Llorer
1 Copa de Xerès sec
Aigua

Per a l'arròs:

8 Gambes
1 Sípia amb la seva bossa
1 Ceba
1 All
1 Pebrot verd
1 Carxofa
1 Tomàquet

Preparació

Preparar el fumet, en una olla amb un raig d'oli sofregir un porro, una pastanaga i una ceba tallats a trossos mitjans. Tot seguit, afegir els sis alls amb pell, el tomàquet a trossos i la fulla de llorer i seguir sofregint. Salar. El següent, posar el peix ben net i remenar 3 minuts. Tirar una copeta de xerès sec o si no en teniu una copeta de vi blanc i deixar reduir 1 minut. Posar-hi aproximadament 2 litres d'aigua i deixar bullir 20 minuts. Caldrà escumar el fumet quan arrenqui el bull. Colar i reservar.

A la mateixa paella que cuinarem l'aròs, tirar un bon raig d'oli i saltejar les gambes, salar i retirar-les. A continuació, saltejar la sípia a daus, salar a l'últim moment i retirar. Treure els caps a les gambes, picar-les en el morter i afegir-ho al fumet.

Si cal, afegir una mica d'oli a la paella i sofregir la ceba ratllada amb un all. Posteriorment, afegir el pebrot verd i la carxofa, deixar sofregir i l'últim pas, afegir el tomàquet ratllat. Salpebrar. El sofregit ha de quedar ben fet, però lentament sinó queda cremat. Ara afegir la bossa de la sípia i trencar-la i sofregir el líquid que surt (retirar la bossa ja buida).

Afegir al sofregit la sípia saltejada, remenar i tirar-hi les tasses d'arròs (en aquest cas 4 tasses, una per a cada persona). Remenar i deixar que l'arròs vagi agafant el sabor i color del sofregit. Finalment, només cal afegir el fumet de peix a l'arròs i deixar coure 18 minuts, apagar el foc i deixar-ho tapat 2 minuts més. En l'últim instant posar-hi les gambes. Si agrada més caldós afegir més fumet durant la cocció (anar vigilant que no es quedi sec)

Llest per emplatar i menjar!!!!!!!!! Ummmmmmmmm!!!!!! Deliciós!!!!!!!!!!!!!!



4 comentaris:

  1. no sé si m'agrada més aquest arròs, que és la meva debilitat, o l'entrada que has escrit, m'agradaria molt que un dia un fill meu n'escrivís una de semblant. per tant, felicitats als dos i per les dues coses.

    ResponElimina
  2. HOLA ..es mi primera visita ..que suerte he tenido el 18 ..la niña bonita ..jaja pero he tenido mucha mas al encontrarte por medio de un comentario en otro blog ....el del KUMAT ..me encata descubrir recetas y blogeras nuevas ..con imaginacion ..como tu, te invito a compartir mis recetas y blog ..y tambien las ideas y los comentarios ...besos MARIMI

    ResponElimina
  3. Hola Marimi, gracias por seguirme!
    Poco a poco voy entrando en la blogosfera gastronómica. Te iré siguiendo!!!

    ResponElimina