Aquest bloc neix de la meva afició a la cuina i del plaer pel bon menjar.
Una manera de poder compartir amb la família i els amics aquelles receptes que
he anat descobrint als llibres i als blocs d'altres apassionats per la cuina.


dissabte, 17 de març de 2012

Crema de calçots


Quina coincidència!!! Quan vaig començar el blog, ara farà un any, ho vaig fer amb una recepta que havia preparat per al sopar del meu aniversari. La recepta d'avui és la que vaig cuinar aquest any per celebrar el meu aniversari.

Ens agraden les cremes i vam pensar en fer-ne una de diferent. Buscant idees de receptes d'altres blocaires, em va agradar la idea que presentava Margot i les noies del El taller de cuina . Així que em vaig decidir a preparar aquesta deliciosa crema de calçots. Una bona manera de menjar productes de temporada.


Crema de calçots



Ingredients 4 - 6 persones:

50 Calçots
2 Patates
1 Ceba
1 litre Llet semi
Oli
Sal i Pebre
Salsa Romesco

Preparació

Cal netejar els calçots, tallant els bigotis i la part verda, deixant només la part blanca per cuinar. És una feinada i molt entretingut, però també els podreu trobar nets en alguna parada del mercat.
Posar els calçots, tallats en dos o tres trossos, en una safata per anar al forn i un rajolí d'oli. Coure aproximadament uns 15 minuts i reservar. També els podeu sofregir en el següent pas que explico. En una olla amb una mica d'oli sofregir la ceba talla fina i després afegir la patata tallada a daus petits, deixar que es faci uns minuts. Afegir els calçots i deixar que cogui 2 minuts més.
Per últim, cal fer-ho bullir amb el litre de llet. Rectificar de sal i pebre.
Triturar amb el túrmix per a que quedi una crema fina.

Muntatge

Servir la crema de calçots amb un toc de salsa romesco.

Boníssima!!!!




4 comentaris:

  1. Per molts anys!
    M'encanten les cremes de calçots, encara més bones que les semblants cremes de porros. I el secret és el toc final del romesco, oi?

    ResponSuprimeix
  2. Gràcies Gemma! 1 any més!
    Aquesta crema va agradar molt a tots els convidats. De gust suau i diferent.
    El romesco el vaig haver de treure a taula perquè en volien més per repetir.

    ResponSuprimeix
  3. Felicitats! Les cremes m´agraden molt i aquesta de calçots la trobo deliciosa.

    ResponSuprimeix
  4. Quina gràcia! primer de tot, encara que uns mesos tard, felicitats!
    A casa, que és terra de calçots, la fem d'una altra manera, amb els calçots sobrants d'una calçotada, té un flaire de fum, que et transporta a la calçotada! El romesco, per suposat el fem nosaltres!

    ResponSuprimeix